Haber
Hacettepe Üniversitesi Öğrencileri 32. Sinyal İşleme ve İletişim Uygulamaları Kurultayında Ödülleri Topladı
12 Haziran 2024
Hacettepe Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri, öğretim üyelerinin danışmanlığında, 15-20 Mayıs tarihlerinde Tarsus Üniversitesinde düzenlenen 32. Sinyal İşleme ve İletişim Uygulamaları Kurultayı'nda büyük başarı elde etti. Öğrenciler, bu prestijli etkinlikte 1 birincilik ve 2 ikincilik ödülü kazandı.
news_image
Kurultay ve ödüller hakkında detaylı bilgiye şu bağlantıdan ulaşılabilir: https://siu2024.tarsus.edu.tr/siu-2024-odulleri

"IEEE SİU Sinyal İşleme Topluluğu En İyi Bildiri Ödülü" birinciliğini, Prof. Dr. Atila Yılmaz yürütücülüğünde lisans öğrencilerinin hazırladığı çalışma kazandı. Bu çalışmanın başlığı:

Duchenne Musküler Distrofi (DMD) Hastaları için EMG Sürümlü Dinamik Kol Desteği İçeren Telerehabilitasyon Sistemi Tasarımı

Yazarlar: Doruk GÜZEL, Melih GİRGİN, Muhammed Ali ÖZKILIÇ, Aliberk SERİN, Eren GÜLER, Atila YILMAZ, Şölen Kumbay YILDIZ, Ayber Eray ALGÜNER, İpek GÜRBÜZ, Özlem ÜLGER

"En İyi Uygulama Projesi Bildiri Ödülü" ikinciliğini, Doç. Dr. Esen Yüksel danışmanlığında öğrencimiz Kemal Gürkan Toker'in sunduğu çalışma kazandı. Bu çalışmanın başlığı:

Marmara Denizi'ndeki Müsilaj Oluşumlarının PRISMA Uydusundan Tespiti

Yazarlar: Kemal Gürkan Toker, Seniha Esen Yüksel Erdem

Ayrıca, "SİU 2024 IEEE Genç Araştırmacılar En İyi Bildiri Ödülü" ikinciliğini, Prof. Dr. Feza Arıkan danışmanlığında İdrak Heybatli'nin sunduğu çalışma kazandı. Bu çalışmanın başlığı:

Jeomanyetik ve Güneş Göstergelerinde Döngülerin Fourier Dönüşümü ile Hesaplanması

Yazarlar: İdrak Heybatli, Feza Arıkan

Bölüm yönetimi olarak öğrencilerimizi bu büyük başarılarından dolayı tebrik ediyoruz.