TÜBİTAK desteği alan öğrenci projelerimizin sayısı her geçen gün artıyor
24 Haziran 2024
Lisans öğrencilerimizin bölümümüzde yürüttüğü projler başta TÜBİTAK tarafından olmak üzere kamu ve özel sektör kuruluşları tarafından desteklenmeye devam ediyor. Verilen destekler bir yönüyle bu çalışmaların üstün niteliklerinin birer kanıtı olurken, diğer yönüyle de öğrencilerimize hem maddi hem de motivasyon olarak katkıda bulunuyor.
Haber yayın tarihi itibariyle desteklenen projeler:

1) "Düzlemsel Tek Bacaklı Zıplayan Bir Robotun Model Tabanlı Kontrolü Projesi": Öğrencilerimiz Kaan Arı ve Muhammed Baki Almacı tarafından yürütülen proje TÜBİTAK 2209-A programı kapsamında destekleniyor.

2) "Altı Bacaklı Bir Robot Platformu ve Davranışsal Kontrolcülerinin Geliştirilmesi Projesi": Öğrencilerimiz Görkem Arın ve Mehmet Sakarya tarafından yürütülen proje TÜBİTAK 2209-A programı kapsamında destekleniyor.

3) "Uyaran Tahmin Edilebilirliğinin Duyu Motor Kontrol Performansına Etkilerinin İncelenmesi Projesi": Öğrencilerimiz Elifnaz Şenol ve Aleyna Ayşen Şahin tarafından yürütülen proje TÜBİTAK 2209-A programı kapsamında destekleniyor.

4) "Bel Ekleminin Bacaklı Robotlarda Yürüme Performansına Etkilerinin Analiz Edilmesi Projesi": Öğrencilerimiz Ali Özgür, Melikşah Sagun ve Melih Ayaz tarafından yürütülen proje TÜBİTAK 2209-A programı kapsamında destekleniyor.

5) "İki Tekerlekli Kendini Dengeleyen Robotun Adaptif Kontrolü Projesi": Öğrencilerimiz Aysema Dilara Kılıç, Onur Kaymak ve Kadir Musa Yamaç tarafından yürütülen proje TÜBİTAK 2209-A programı kapsamında destekleniyor.

6) "Communication Module for Swarm Nanosatellites Projesi": Öğrencilerimiz Melisa İrem Uzun, Berkay Küçükkılavuz ve Ahmet Batuhan Yılmaz tarafından gerçekleştirilen proje TÜBİTAK 2209-B Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Destekleme Programı tarafından destekleniyor.

7) "Uyaran Takibi Sırasında Davranışsal Kontrolcülerin EMG Sinyalleri Yardımıyla Sistem Tanılaması Projesi": Öğrencilerimiz Bengisu Adsız, Meryem Nur Betül Can, Jana Alsharbaji, Recep Sedat Aktürk tarafından yürültülmekte olan proje TÜBİTAK 2209-A programı kapsamında destekleniyor.